Керівника комунального підприємства Дрогобича підозрюють у завданні шкоди довкіллю на 3 млн грн

Слідча суддя Галицького районного суду Львова Ірина Волоско обрала запобіжний захід в.о директора дрогобицького КП «Комбінат міського господарства» Володимиру Красуляку. Він також є і головним інженером підприємства. Підозрюють Красуляка у забрудненні комунальної земельної ділянки шкідливими відходами та створенні несанкціонованого сміттєзвалища на вулиці Гайдамацькій у Дрогобичі -- повідомляють "Наші гроші. Львів".

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання на два місяці, тобто до 9 вересня поточного року. Звинувачення висунули за ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) та ч. 1 ст. 366 КК (службове підроблення).

З матеріалів справи стало відомо, що виконуючий обов’язки директора з 2018 року був відповідальним за утилізацію відходів комунального підприємства та мав право першого підпису на документах фінансово-господарської діяльності. Слідство встановило, що в період з квітня по листопад 2019 року підприємство утилізовувало своє сміття на ділянці для цього не призначеній. А оскільки відходи підприємства містили небезпечні хімічні речовини, то це також створило небезпеку для життя та здоров’я людей.

lviv.nashigroshi.org/2021/07/15/kerivnyka-komunalnogo-pidpryyemstva-drogobycha-pidozryuyut-u-zavdanni-shkody-dovkillyu-na-3-mln-grn