“Велике будівництво” у Запоріжжі: кримінальні історії підрядників

Пише "Запорізький Центр Розслідувань": у рамках програми “Велике будівництво” у Запоріжжі за 2020 рік витратили понад 300 мільйонів гривень. Серед підрядників важливих інфраструктурних об’єктів — фірми з кримінальним послужним списком за розіграні тендери, завищені ціни й зірвані строки.

Заявлена мета проєкту "Велике будівництво" — масштабна розбудова інфраструктури України. Сюди входить будівництво доріг, шкіл, дитячих садків, центрів медичної допомоги та спортивних об’єктів. Загалом за 2020 рік в Україні збудовано та реконструйовано 114 шкіл, 101 спортивний об’єкт, 71 відділення медичної допомоги та 6,6 тисяч кілометрів доріг та мостів.

Статистика “Великого будівництва” у Запорізькій області за минулий рік теж могла би вразити: 14 збудованих об’єктів, бюджети в розмірі 306 мільйонів гривень… Але, на жаль, у цій сухій кількісній статистиці вам не покажуть важливих якісних показників — хто і як виконував роботи у цих дитячих садочках, школах, спорткомплексах. А це могло и вразити більше, аніж цифри. Просто не позитивно вразити.

incentre.zp.ua/velike-budivnicztvo-u-zaporizhzhi-kriminalni-istori%d1%97-pidryadnikiv