Дубневич попросив скасувати 90 млн грн застави через "зменшення доходів"

Вищий антикорупційний суд України 2 червня відмовив народному депутату Ярославу Дубневичу ("За майбутнє") в клопотанні скасувати застосовану до нього в 2019 році заставу в 90 млн грн та повернути кошти застоводавцям. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пишуть "Наші гроші".

У клопотанні про скасування застави йдеться про те, що його заставодавці вимагають від нього повернути кошти. Загалом дві особи внесли 86 млн грн, 4 млн грн Дубневич вніс за себе сам.

Захисник нардепа Ігор Федоренко вважає, що питання про заставу треба переглянути через те, що при визначенні її розміру виходив з майнового стану Дубневича та кількості задекларованих ним коштів та об’єктів нерухомості у 2018 році. Але зараз, за інформацією адвоката, статки нардепа суттєво зменшились.

Так, у 2018 році доходи Дубневича становили 30 млн грн, у 2020 році – близько 0,5 млн грн. У 2018-му нардеп задекларував $3,10 млн готівки. За даними адвоката, сьогодні Дубневич зберігає готівкою 5,05 млн грн.

lviv.nashigroshi.org/2021/06/11/rozluchenyj-dubnevych-poprosyv-skasuvaty-90-mln-zastavy-cherez-zmenshennya-dohodiv-ale-sud-vidmovyv