Прокурорські ворожки. Люди в погонах без спеціалізованих знань в галузі будівництва вводять в оману суди

Судовий експерт розносить прокурорів

Та “Осоння Карпати” не здавалося. І замовило судову будівельно-технічну експертизу.

На противагу прокурорам та чиновникам ЛОДА, експерт на місце виїздив особисто. Роман Бочуляк міряв і десятиметровою рулеткою, і лазерним дальноміром. І у якості доказової бази зсилався на 19 законодавчих і нормативно правових актів, методик, рекомендованої науково-технічної та довідкової літератури.

Бочуляк фіксував експертизу і на камеру. Та підписався під своїми висновками. Тобто, що він несе кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок.

Судовий експерт Роман Бочуляк визначив, що усі будинки, з бази відпочинку – відносяться до тимчасових будівель, споруд.

Тобто – не капітальних.

 

(повний висновок експерта - за посиланням)

Тоді – й взагалі виходить, що судді різних інстанцій, в справах проти Осоння Карпати та Ірини Матвіїшин, винесли неправосудні рішення.

А, оскільки споруди тимчасові і не капітальні, то й порушення умов договору про тимчасове довгострокове користування лісовою ділянкою не було.

Бо судовий експерт чітко вказує, що будівлі є збірно-розбірними та тимчасово встановлені на тимчасовому бетонному пальовому полі, тобто на залізобетонних палях.

Де ж тут судді знайшли капітальність споруди?

Адже експерт Роман Бочуляк доводить, що фундаменти виконані у вигляді залізобетонних стовпців за потреби легко піддаються демонтажу.

І наголошує на тимчасовості будинків – “кожна конструкція будівель є самостійною збірно-розбірною (стіни, перекриття, простінки)”.

 

Більш того, суди взагалі не врахували той факт, що на момент передачі у користування цієї лісової ділянки житлові будівлі там уже знаходилися. Тобто, Матвіїшин брала ділянку у користування під уже збудоване і реконструйоване нерухоме майно.

І це є зрозумілим – адже згідно кадастрових карт, кілька десятків років ця земельна ділянка завжди мала цільове призначення – для рекреаційних цілей. Тобто, що тут повинні знаходитися будівлі для рекреаційних споруд.

Про те, як працюють новітні "рекетири" в погонах - у новому розслідуванні "Детективів".