Охоронець, який побив до смерті пацієнта в 9-й лікарні, отримав 8 років

Охоронцю, який завдав смертельні травми пацієнту 9-ї міськлікарні в 2017-му році, присудили 8 років позбавлення волі і виплату моральної шкоди в 100 тисяч родині загиблого. Такий вирок виніс Ленінський районний суд 5 травня.  

Взимку 2017 року у 9-й міськлікарні Запоріжжя помер чоловік 50 років. Він проживав з дочкою і онуком, за життя не зловживав алкоголем. У день, коли він потрапив до лікарні, потерпілий відвів онуку на тренування і більше не повернувся.  "Запорізький центр розслідувань" - про ситуацію і судовий вердикт.  

У травні 2021-го, відбулося судове засідання у справі охоронця, якого звинувачували у нанесення несумісних з життям травм пацієнтові 9-ї міськлікарні в Запоріжжі. Він офіційно значився в штаті ПП "Охоронна Агенція <<Січ-Безпека>>". 

Так, 14 лютого 2017, бригада швидкої допомоги доставила чоловіка в стані алкогольного сп'яніння. У лікарні пацієнта розмістили на кушетці в коридорі і він заснув. Пізніше, посеред ночі, чоловік залишив кушетку, переповз у хол приймального покою. Там його і зустрів охоронець, який, на думку суду, на ґрунті особистої неприязні побив потерпілого. При цьому, пацієнт не пручався і був не здатний захищатися. Йому завдали ударів ногами в область грудної клітини, голови та тулуба. У подальшому вони і стали причиною смерті.

У суді, охоронець своєї провини не визнав. За словами обвинуваченого, потерпілого доставили п'яним, він поводився агресивно, лаявся та ображав оточуючих, в тому числі, медперсонал. Тому він спробував підняти пацієнта на ноги, але не бив його. 

incentre.zp.ua/ohrannik-kotoryj-izbil-do-smerti-paczienta-v-9-j-bolnicze-poluchil-8-let