Син закарпатського старости прийшов технічним учасником на понад пів мільйонний тендер

Про це сповістили "Наші гроші. Львів".

Пов’язані учасники підприємець Алекс Жидик та ТОВ "Ю.В.К." розіграли 656 тис. грн на поточний ремонт Горондівської сільської ради на Закарпатті.

Обидва учасники зареєстровані в одному будинку в селі Серне Мукачівського району на Закарпатті. Окрім того, документи конкурентів мають спільні дефекти друку/сканування, що свідчить про підготовку довідок на спільній техніці. Вони також були підготовлені в одній програмі "ABBYY FineReader 15".

Підприємець Алекс Жидик прийшов на поточні торги як технічний учасник. Він завантажив лише один документ − тендерну пропозицію на участь у відкритих торгах.

Під час аукціону Жидик знизив свою пропозицію з 820 тис. грн до 656,60 тис. грн, а пропозиція фірми "Ю.В.К." незмінно залишилася 656,63 тис. грн. Хоча ціна Алекса Жидика була на 35 грн дешевшою, він не мав шансів виграти − його відхилили через відсутність низки потрібних документів.

В результаті понад пів мільйонний договір на ремонт підписали з компанією "Ю.В.К.". До кінця року підрядник повинен відремонтувати другий поверх приміщення сільської ради, встановити вентиляцію та пожежну сигналізацію, зробити освітлення та опалення. Горондівська сільська рада розташована на вул. Олександра Духновича, 64 в селі Горонда.

lviv.nashigroshi.org/2021/06/11/syn-zakarpatskogo-starosty-pryjshov-tehnichnym-uchasnykom-na-ponad-piv-miljonnyj-tender