"Прикарпаттяобленерго" скасувало закупівлю з мільйонною переплатою

Повідомляє ресурс "Наші гроші. Львів".

ПАТ "Прикарпаттяобленерго" скасувало закупівлю офісної техніки, яку збирались замовити у ТОВ "Комп’ютери та комунікації". Це сталося після публікації "Наші гроші. Львів", що усю техніку збирались придбати за ціною на 50-150% вищою, ніж на ринку. Вартість контракту ‒ 1,82 млн грн, а загальна переплата склала б близько 900 тис. грн.

Цю переплату, в результаті, сплатили б мешканці Івано-Франківська та області, оскільки закупівлю провели з грошей інвестиційної програми. За нею гроші спрямовують на обов’язкову модернізацію обленерго, а її витрати обленерго компенсує із тарифу на постачання електроенергії.

Згідно з контрактом, "Прикарпаттяобленерго"  замовило 5 багатофункціональних пристроїв, 76 моніторів й 31 принтер.

До прикладу, багатофункціональний принтер Ecosys M3860idn з картриджем купили за 140 тис. грн. Натомість, на ринку вартість такого БФП із тонер-картриджем ‒ 57 тис. грн. Їх придбали 5 штук, що вже на 415 тис. грн дорожче. Детальніше про це було в розслідуванні  "Лічильник накрутить".

lviv.nashigroshi.org/2021/06/08/prykarpattyaoblenergo-skasuvalo-zakupivlyu-z-miljonnoyu-pereplatoyu-pislya-publikatsiyi-nashi-groshi-lviv