Новий бізнес сина Авакова

"Слідство.Інфо" виявило, що останніми роками Аваков-молодший обзавівся привабливою нерухомістю у столиці: 4-поверховою офісною будівлею в урядовому кварталі та 7-поверховим готелем. Коштували ці цінні об’єкти сину міністра та його бізнес-партнерам підозріло мало — ціна відрізняється від ринкової чи не удесятеро.

Цікаво, що і готель, і офісний центр раніше були пов’язані з бізнесовим оточенням нинішньої пані посол України у США Оксани Маркарової. Перехід будівель від колишніх власників до Авакова-молодшого дивним чином збігся у часі з інтересом слідчих Нацполіції до інвестиційної групи родини Маркарової.

Готель «Голосіївський» розташований у 7-поверховій радянській будівлі неподалік Голосіївського парку. На сайтах з бронювання житла його описують як "безпретензійний готель з рестораном". І справді — номери тут скромні, але й недорогі за столичними мірками — від 500 гривень за ніч. Можливо, тому його послугами часто користуються держструктури — селять великі групи спортсменів, акторів, учасників різноманітних конференцій. Низька ціна і близькість до метро забезпечують потік клієнтів, що робить цей бюджетний готель привабливим бізнес-активом.

На початку 2019-го року Олександр Аваков придбав 25% акцій готелю "Голосіївський". Ще 25% придбав давній друг міністра МВС Ігор Котвіцький. Третім співвласником з найбільшою долею — 50% — згодом став Максим Косарьков. Його особа найменш відома, а перевірка статків Косарькова змусила нас засумніватися у тому, що він — реальний співвласник готелю. Найкоштовнішим майном Косарькова є автомобіль Daewoo Lanos 1999 року випуску та однокімнатна квартира у Гостомелі під Києвом. У коментарі "Слідству.Інфо" бізнес-партнер сина міністра зізнався, що гроші на купівлю готелю взяв у кредит, але суми кредиту не назвав.

www.slidstvo.info/articles/novyj-biznes-syna-avakova