Чому скасування рішення Рівнеради, яке дозволило багатоповерхівки на Басів куті, нічого не змінить

Джерело: "Четверта влада".

У Рівненському окружному суді розглянули справу про оскарження рішення, яким міськрада затвердила детальний план території (ДПТ) правого берега Басівкутського водосховища.

Коли це рішення приймали, то за генеральним планом Рівного ця територія була рекреаційною і там не можна було будувати житло. ДПТ ж передбачає, зокрема, будівництво там багатоповерхівок. Хоча частина багатоповерхівок з'явилась там ще до появи детального плану території.

Прокуратура та кілька, на той час, депутатів Рівнеради, Микола Бляшин, Роман Стасюк, Ірина Пилипчук, Олександр Довжаниця подали позов, щоб визнати рішення про затвердження ДТП незаконним.

Депутат Микола Бляшин раніше повідомляв, які є доводи прокуратури та позивачів у справі:

  • зонінг, який діяв на момент прийняття ДПТ, суперечив цьому ДПТ.
  • Рівнерада не має права затверджувати ДПТ – це мав би зробити виконком.
  • Затверджений ДПТ прийняли з порушенням законодавства про корупцію: депутат Маріян Года мав конфлікт інтересів і не повідомив про це: він давав гроші на розробку плану і водночас голосував за нього в Рівнераді;
  • ДПТ, відповідно до закону, може уточнювати рішення генплану та зонінгу, але не змінювати чи встановлювати інші або ж нові, яких немає в генплані чи зонінгу.
  • ДПТ не описує систему водовідведення з території, яку планували забудувати:
  • Детальний план передбачає розміщення споруд у прибережно-захисній смузі, дуже близько від озера, що є порушенням вимог Водного кодексу.

4vlada.com/chomu-skasuvannia-rishennia-rivnerady-yake-dozvolylo-bagatopoverhivky-na-basiv-kuti-nichogo-ne-zminyt